סימון כימי Mg.
הצמח קולט את המגנזיום כיון ++Mg מתמיסת בקרקע בריזוספירה.
סימון כימי Mg.
הצמח קולט את המגנזיום כיון ++Mg מתמיסת בקרקע בריזוספירה.
המגנזיום הינו חלק ממולקולת הכלורופיל (בנוסף לברזל) ומשתתף בפוטוסינטזה. משמש כמשפעל של מספר אנזימים. מעורב במטבוליזים של סוכרים ובסינטזה של חומצות גרעין. משפיע על תנועת סוכרים בפלואם מהעלים לרקמות אחרות בעץ. מעודד קליטת זרחן בשורש והסעתו בקסילם בכיוון העלים.
בקרקעות ישראל בד"כ אין מחסור במגנזיום אלא בזמינותו בתמיסת הקרקע.
עם העליה בשימוש בהשקיה במים מותפלים נוכל לצפות למחסורים גדלים והולכים במגנזיום כיוון שהוא מסולק מהמים בתהליך ההתפלה.
טרם פותח פתרון לכלאציה יציבה של מגנזיום כמו שקיים ליסודות מתכתיים אחרים כמו ברזל, אבץ וכד'. בקרקעות חרסיתיות (בינוניות, כבדות) האפשרות היחידה לתיקון המחסור הינה ריסוס עלוותי באביב, בקרקעות חוליות ניתן להוסיף מגנזיום בהדשיה במהלך העונה.
יש לבצע מדי שנה בדיקת עלים לתכולת יסודות ההזנה ובתוכה גם הבדיקה למגנזיום. בתנאי מחסור לפי ריכוז המגנזיום בעלים וע"פ סימני מחסור המופיעים בעלים, נדרש לבצע דישון במגנזיום באביב העוקב.
המגנזיום אינו נקלט בעלים בוגרים ויש לבצע את הריסוס בלבלוב צעיר.
גבוה – מעל 0.31
רצוי – 0.31 – 0.28
מחסור – קטן מ-0.28, נדרש דישון לתיקון המחסור
כנות ההדרים מהסוג הלימוני קולטות מגנזיום פחות טוב מהקרקע ובד"כ זנים המורכבים על כנות אלו דורשים טיפול שנתי קבוע למחסורים במגנזיום.
קיימים מספר תכשירי מגנזיום המתאימים לריסוס עלוותי. המתאים ביותר הינו ריסוס במגנזיום חנקתי, מוצר שניתן לרכוש גם בדשן גת. יש לבצע את הריסוסים ע"פ הנחיות והוראות היצרן בתווית המוצר.
שחר תבור
אגרונום
054-4361149
shachar@deshengat.co.il