קבלת ייעוץ אגרונומי והצעת מחיר

דישון אביבי מיטבי במטע

ארץ ישראל מתאפיינת ברובה באקלים סוב-טרופי עם 4 עונות השנה וזה משפיע באופן מהותי על גידולי החקלאות וענף המטעים בתוכו.
אקלים סובטרופי גורם ליצירת "שעון פנולוגי" ולמחזורים מוגדרים של תהליכים המתרחשים במטע במועדים צפויים. צמחי תרבות שייבאנו לארץ, כמו אבוקדו, בננות, הדרים, נשירים וכדומה, מתאימים את עצמם לתנאי האקלים ואנו כחקלאים נהנים מחד מהיתרונות ומאידך צריכים להתייחס ולעזור למטע במקומות ש"קשה" לו מכיוון שאינו גדל בסביבה המקורית שהסתגל אליה באבולוציה של אלפי שנים.
האביב במטע הינו תקופה של התעוררות מפעילות נמוכה בחורף (ואף תרדמה בנשירים) המתבטאת בגלי לבלוב וגטטיבי וגלי פריחה שלאחריהם חנטה ויצירת פירות.

 

מבחינת הזנה במטע יש חשיבות לפעולות שאנו עושים משנה לשנה. חלק מההצלחה של המטע בשנה הנוכחית תלויה בתוכנית דישון נכונה בשנה קודמת ואף באילו שלפניה.
בתוכנית דישון אביבית יש לתת דגש למנת חנקן מתאימה שתתמוך בגלי הצימוח של המטע ובאספקה של כלאט ברזל פרוגת ומיקרואלמנטים. תוכנית הדישון האביבית הינה חלק מהתוכנית השנתית הלוקחת בחשבון פרמטרים רבים:

  • מאפייני/תכונות החלקה
  • מצב החלקה
  • יבול קודם וחזוי
  • בדיקות עלים אחרונות
  • השתנות בדיקות עלים משנה קודמת
  • בדיקות קרקע
  • טיב מי ההשקיה ותכולת חומרי ההזנה
  • אילוצים תפעוליים-טכניים
 

דשן גת פיתחה מוצר ייחודי להזנה בחנקן שאינו שטיף, לתקופת האביב, ע"י הוספת מעכב ניטריפיקציה לתמיסת הדשן במפעלי החברה ואספקתו כתמיסה נוזלית מוכנה לשימוש ללקוח.
זהו פתרון מעולה וכלכלי לדרישות החנקן במטע באביב.
ניתן לשלב גם כלאט ברזל, פרוגת, ומיקרואלמנטים לתמיסה הנ"ל כך שנספק למטע כיסוי מלא של הצרכים האביביים שלו.
כמו כן קיימים הרכבים מתאימים נוספים של מקורות החנקן השונים עם כלאט ברזל – פרוגת, אמון אביבי ואוראן אביבי.

 

אנשי השדה של דשן-גת ערוכים לבקר במטע, לנתח את הפרמטרים הנדרשים ולהציע תוכנית דישון מתאימה לעונה עם דגש על תקופת האביב.

שחר תבור
אגרונום
054-4361149
shachar@deshengat.co.il

עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.

דילוג לתוכן