מנת דשן נורמטיבית לעונה במטע בוגר עומדת על 25 ק"ג\ד' חנקן, כ 5-6 ק"ג\ד' תחמוצת זרחן, וכ 30 ק"ג\ד' תחמוצת אשלגן.
מומלצים דשן מורכב ממשפחת עילית שבו מקור החנקן באמון חנקתי או דשן מורכב ממשפחת טוב שבו מקור החנקן מאמון חנקתי ואוריאה.
בחודש אפריל, כאשר טמפרטורת הקרקע חוצה את רף 18 מעלות צלסיוס, מומלץ לשלב בדשן כלאט ברזל – פרוגת בכמות שוות ערך ל 1 ק"ג\ד' כלאט ברזל מוצק.
במקרים של חוסרים בבדיקות עלים באבץ, מומלץ לשלב 4-8 ליטר לדונם של כלאט אבץ-גת בדשן וזאת במהלך הרציף של ההדשיה.
לקראת הקטיף והניעור מפחיתים מאד את כמות ההשקיה (כדי לצמצם נזקי ניעור בקליפת העץ) ועוצרים את הדישון. לאחר הקטיף מגבירים בחזרה את ההשקיה ומחדשים את הדישון.
לפני הקטיף (אמצע יוני ועד הקטיף) מבצעים בדיקות עלים כך שניתן לעשות שינויים ותיקונים בתוכנית הדישון לסתו, וזאת כדי להטעין את העץ בחומרי הזנה לקראת האביב של העונה הבאה. נזכיר כי ניתן לבצע במעבדת דשן גת את כל הבדיקות הצמחיות הנחוצות לצורך החלטת דישון אופטימלית.
בחלקות אשר מושקות במים מושבים יש לבצע מעקב חודשי אחר רמות המינרלים במים ולבצע הפחתות בהתאם.