הבצל מבחינה בוטאנית שייך למין Allium cepa, סוג Allium, משפחה Liliaceae, בת-מחלקה חד-פסיגיים (Monocotyledoneae).
בצל הגינה הוא מראשוני הצמחים שתורבתו במערב אסיה לפני כ-7,000 שנה, מוצאו כנראה מאזור איראן, מערב פאקיסטאן עד אזור ההרים צפונה, השתרע ממערב לסין, בין המדבריות שממזרח לים הכספי. הבצל מוזכר בתנ"ך בתקופת יציאת מצריים, בימי בית שני, במשנה ובתלמוד. הבצל נמצא כאחד היעילים ביותר מבחינת ערך מזוני, החלק האכיל הוא הגלדים והעלים המעובים והירוקים היוצאים ממנו, משמש למאכל חי, מבושל ומיובש.
מועדי הזריעה בהתאם לזנים: זנים חורפיים – זורעים במחצית השנייה של חודש נובמבר. זנים קייציים- זורעים מינואר עד מרץ. שתילים ובצלצלים נהוג לשתול מסוף חודש דצמבר עד סוף חודש ינואר. בצל ירוק ניתן לשתול כל השנה.
המלצות לדישון