קבלת ייעוץ אגרונומי והצעת מחיר

10 הדיברות לדישון חורפי בגינה

1. אם משקים – מדשנים. צמח הדורש השקייה בתקופת החורף "מאותת" לנו שהוא צריך דישון מפני שהוא פעיל גם בעונה זו.

 

2. הפריחה היא תהליך הדורש הרבה אנרגיה. כדי לתמוך בצמחים הפורחים בגינה בתקופת החורף יש לדשן אותם.

 

3. צמחי בצל ופקעת יש להמשיך לדשן גם בתום הפריחה. הדבר נכון במיוחד בצמחים המקדימים פריחה ללבלוב העלים כדוגמת חצב מצוי ואמריליס יפיפה. דישון זה ישפר את הצימוח והפריחה בעונה הבאה.

 

4. אין טעם לדשן צמחים הנמצאים בתרדמה כגון עצים נשירים. בצמחים אלה, דישון בתחילת האביב עם ההתעוררות עדיף מפיזור קומפוסט במהלך החורף.

 

5. דשאים כגון דרבן או רייגראס המצריכים כיסוח גם בחורף, ידרשו גם דישון. הדישון יתבצע כמו במהלך האביב והקיץ אך במנה הקטנה ב 30% מהמנה הרגילה. אינדיקציה טובה לרמת הדישון הנאותה יכולה להיות המרווח בין הכיסוחים ביחס לעונה הרגילה.

 

6. בגינה עם משאבת דישון, הדורשת דישון גם בחורף, מומלץ לפזר דשן מוצק מסוג אמון גת, אשלגן גת ומאפ גת לפני הגשם. בצורה זו הגשם יחדיר את הדשן לקרקע ולא נבזבז מים לצורך הפעלת משאבת הדישון.

 

7. במהלך החורף, בגלל ירידת הטמפרטורות, גם בצמחים הפעילים בכל השנה יורד קצב הצימוח. לכן בצמחי אדנית ומצע מנותק הדורשים השקייה ודישון – נדשן פחות יחסית לעונה החמה.

 

8. בצמחים השתולים באדניות ומצע מנותק החשופים לגשם יש לדשן בגלל שטפה אינטנסיבית של חומרי הזנה ממצע הגידול.

 

9. מומלץ לפזר בחורף דשני מאפ גת ואשלגן גת על המדשאה גם במדשאות שאינן פעילות בחורף. בגלל שדשנים אלה אינם נשטפים מהקרקע, הגשם יחדיר את הדשן לקרקע כך שיהיה זמין להתעוררות באביב. אם במדשאות שאינן פעילות בחורף נובטים מיני קטניות כגון תלתן ואספסת, מומלץ לתת להם ללבלב ולכסח לפני פריחתם, עם בא האביב. צמחים אלה קושרי חנקן ומטייבים את הקרקע.

 

10. בעיקר בחורף, דישון בעיתו חוסך בדשן ומונע זיהום הסביבה בעודפים הנשטפים לעומק הקרקע.

דילוג לתוכן