שום הגינה או בקיצור שוּם (שם מדעי: Allium sativum) הוא מין בסוג שום שבמשפחת השומיים, והוא פקעת (גאופיט). שיני השום משמשות כתבלין.
השום רגיש לרמת חומרי ההזנה בקרקע. כהכנה מוסיפים בעיבודים לקראת הגידול זיבול אורגני.
מקובל לזבל בקומפוסט מאיכות טובה בכמות של 4-5 קוב/דונם.

הזנה מינרלית:

זרחן – מבצעים בדיקות קרקע ומשלימים זרחן לרמה של 25 ח"מ (ppn) בשיטת אולסן.
אשלגן – יש להשלים לרמה של 15 ppm לפי בדיקה במיצוי קלציום כלוריד.
הדישון של זרחן ואשלגן מבוצע בישום במהלך עיבודי ההכנה של השטח (דישון יסוד).
חנקן – ניתן כדשן ראש במהלך הגידול בכמות מצטברת של 30 ק"ג לדונם.
בתחילת הגידול מדשנים 10 ק"ג חנקן.
מתחילת ינואר מוסיפים בהדרגה מנות קטנות של 150-200 גרם חנקן לדונם ליום, ובהמשך, עם התפתחות הצמחים, מעלים את המנה היומית עד 400 גרם חנקן לדונם ליום.
עד תחילת חודש מרץ תושלם המנה ל-30 ק"ג חנקן לדונם.
דישונים מאוחרים מעבר לתחילת חודש מרס עלולים לגרום להתבקעות ראשי השום.

ממשק הדישון:

לדישון היסוד דשן גת מספקת "גרנובלנד", דשן מוצק גרגירי המתאים להצנעה בקרקע, במגוון נוסחאות בכל הרכב N-P-K הנדרש על פי תוצאות בדיקת הקרקע.
במחסור של זרחן בלבד, ניתן להצניע דשן מוצק המסופק בדשן גת, מ.א.פ, דשן זרחני ב N-P-K 12-51-0. היתרון של דשן זה, שהוא מכיל מעבר לזרחן גם חנקן אמוני אשר נותן "סטארט" מצוין לגידול.
לדישוני הראש בחנקן, מעבר לאוריאה המסורתית, אנו מספקים משמר חנקן (מעכב ניטריפיקציה) אשר מסופק מוכן לשימוש בתמיסות החנקן כדוגמת תמיסת אוריאה או אוראן 32%. משמר החנקן מעכב את מעבר החנקן בקרקע מאמון לחנקה, שומר על החנקן כאמון זמן רב באזור בית השורשים ללא שטיפה לעומק החתך.
הישום מבוצע בריסוס כאשר חלק מהחנקן נקלט מיד בעלווה והיתרה נשטפת לקרקע עם ההשקיה או גשם.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לאגרונום באזורך.

שחר תבור
אגרונום
054-4361149
shachar@deshengat.co.il